Hoe beleggen?


(Advertentie)

Enkele reacties op Beter Beleggen met producteigenschappen, technische en fundamentele analyse:
- "Veel informatie, legt voor mij de vinger op de zere plek, zet aan tot nadenken..."
- "Ook de denkwijze waarop de portefeuille ingedekt kan worden is mooi..."
- "Het verschil tussen opties en turbo's, en het effect ervan bij gebruik in mijn portefeuille, is mij nu duidelijk..."


 

Wanneer u wilt gaan beleggen, kunt u dat op verschillende manieren doen. Beleggen (of orders opgeven) kan via een vermogensbeheerder, via een bank of via een internet broker.
 

Uitbesteden of zelf beleggen

De keuze "hoe beleggen" wordt in ruime mate bepaald door het doel wat u met uw beleggingen heeft. Hoe belangrijker het rendement voor uw toekomst is, hoe professioneler met uw gelden belegd dient te worden. 

Wanneer u besluit zelf te beleggen, kan het zeker geen kwaad eerst een onafhankelijk financieel planner naar uw situatie te laten kijken. Let op, want er zijn verschillende soorten adviseurs, elk met een eigen kostenplaatje.

Een goed financieel plan is van belang voor uw beleggingsbeleid. Tenzij u gewoon met een beetje geld wat u niet nodig heeft (en dus niet mist als het weg zou zijn) "wilt spelen". Maar voor u start met beursorders opgeven, zorg voor ruime beleggingsinformatie voor u keuzes maakt.

U kunt op meerdere manieren uw beleggingen uitbesteden. Zo kunt u:

Of u kunt het zelf doen, via execution only.
 

Aandacht blijven houden

Overigens is het wel van belang mee te blijven denken, want de banken, de vermogensbeheerders en de internet brokers verdienen aardig aan uw transacties. Houdt daarom goed in de gaten of er niet meer wordt gehandeld dan nodig is.

Daarnaast is het belangrijk dat u aan de hand van de communicatie van uw dienstverlener blijft controleren of alles verloopt zoals afgesproken. Mocht er onverhoopt iets niet goed gaan, dan staat u in dat geval sterker wanneer u een klacht gaat indienen.
 

Gerelateerd: