Beleggingsinformatie vinden


(Advertentie)

Enkele reacties op Beter Beleggen met producteigenschappen, technische en fundamentele analyse:
- "Veel informatie, legt voor mij de vinger op de zere plek, zet aan tot nadenken..."
- "Ook de denkwijze waarop de portefeuille ingedekt kan worden is mooi..."
- "Het verschil tussen opties en turbo's, en het effect ervan bij gebruik in mijn portefeuille, is mij nu duidelijk..."


 

Op alleen al nieuwskoppen gedurende de dag kan de effectenbeurs heftig reageren. Vaak door daghandelaren of de wat zenuwachtigere belegger. Echter voor fundamenteel en vooral kwantitatief ingestelde beleggers is (dagelijkse) goede beleggingsinformatie ook van onschatbare waarde. Ook als de visie lange termijn is.

Aanhangers van technische analyse zullen hier niet zoveel waarde aan hechten. Zij kijken naar de grafieken in plaats van het nieuws.
Waar kunt u geschikte beleggingsinformatie vinden om (beter) te leren beleggen?
 

Opleiding

Via een goede basiscursus kunt u een start maken met leren beleggen. Daarna komt het aan op veel oefenen (liefst zonder echt geld) en lezen, en gericht een meer diepgaande cursus.
 

Broker

Zoals beschreven bij hoe beleggen is het van belang een juiste keuze te maken waar u uw beleggingsportefeuille onderbrengt. De meeste brokers (of banken) bieden u beleggingsinformatie. Ook hier weer niet allemaal even goed of snel.

De internet broker springt er hier vaak uit. Zij bieden een execution only pakket met beschikking over realtime beleggingsinformatie: koersen, beursnieuws, bedrijfsnieuws, economisch nieuws en meer. U heeft vaak zelfs beschikking over meerdere technische analyse tools. Afhankelijk van hoe actief u belegt, kan dat voor u een aantrekkelijke keuze zijn. Vergelijk vooral de verschillende aanbieders, en dan niet alleen op prijs, maar ook op pakket.
 

Internet en overige media

Op internet kunt u ook een schat aan beleggingsinformatie vinden. Op sites van bedrijven zelf, maar er bestaan ook diverse sites die volkomen gespecialiseerd zijn in het verstrekken van beursnieuws. Vaak ook gekoppeld aan overige media zoals radio of tv. Voordeel van de sites is dat deze vaak over een RSS feed beschikken. Abonneert u zich hierop via een reader (bijvoorbeeld Google Reader), dan komen de door u gewenste nieuwsitems op één punt binnen. Zoek de sites die voor u van belang zijn, en uw beleggingsinformatie komt eenvoudig dagelijks naar u toe.
 

Boek over beleggen

Ook goed om te leren beleggen, en tegelijk voor naslag, is om boeken te kopen over beleggen, economie en/of andere financiële onderwerpen.
 

Leer via dit boek hoe producteigenschappen in uw voordeel kunnen werken

Beter Beleggen met producteigenschappen, technische en fundamentele analyse
 

Gerelateerd: